Az iskola története

Az iskola története

Iskolánk, a Munkaügyi Minisztérium rendeletére, 6. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet néven, az 1963/64. tanévben kezdte meg munkáját Budapesten, a XIII. kerület, Huba utca 6. számú épületben. 1979-ben az iskola új helyre költözött (1082 Bp., Práter utca 31.), és azóta is itt működik.

Budapesti Komplex SZC Kézművesipari Szakgimnáziuma iskolaepulet

A rendszerváltást követő évek, sok változást hoztak iskolánk életében.

Többek között létrehoztunk:

  • egy fényképész színes labort,
  • egy fogtechnikus kabinetet,
  • négy ötvös tanműhelyt, és
  • egy látszerész kiegészítő tanműhelyt.

1996-ban, a felszámolás alatt álló Fogtechnikai Rt.-től, – a fenntartó (Budapest Főváros Önkormányzata) – megvásárolta a fogtechnikus tanlabort (6 labor és a kiegészítő helyiségek).

Az új tanlaborok, tanműhelyek építése mellett jelentős felújítási munkák is folytak, és jelenleg is folynak az iskolában.

Az építések, felújítások mellett az oktatáshoz szükséges gépek, berendezések, eszközök beszerzése is, – az évente összeállított – ütemterve alapján folyik.

Elmondható, hogy az iskola korszerű, – minden igényt kielégítő – tárgyi feltételekkel rendelkezik, a megfelelő tárgyi feltételek mellett a személyi feltételek is átlagon felüliek.

A pedagógusok döntő többsége, évtizedek óta a szakmában dolgozik, s elkötelezett szakember.

Az iskolában oktatott szakképesítések most is nagyon népszerűek, és keresettek (pl. Ötvös, Fényképész-és fotótermék kereskedő, Fogtechnikus), így beiskolázási gondjaink nincsenek.

2005-ben megszereztük az MSZ EN ISO 9001-2001 minősítést, melyet folyamatosan aktualizálunk. 2007-ben a Felnőttképzési Akkreditációs Tanács (FAT), az iskolát, mint Felnőttképzési Intézményt akkreditálta

Az iskola képzési rendszere.

Iskolánkban csak érettségire, illetve középiskolai végzettségre épülő (13.-15. évfolyam) szakképzés folyik.