Fogtechnikus

A szakma azonosító száma: 5 0911 02 01

Kifutó rendszerben: Fogtechnikus gyakornok (54 724 01),

Képzés típusok

2020 szeptembertől:

Fogtechnikus

  • iskolai rendszerű nappali(3 év)
  • iskolai rendszerű felnőtt(3 év)

Fogtechnikus képzési és kimeneti követelmények
Fogtechnikus programterv

A fogtechnikus szakképesítés rövid leírása

A fogtechnikus képzés elmúlt tíz évében jelentős változások történtek. A szakma fejlődése rendkívül gyors és összetett, folyamatosan megújul.
A szakmai elméleti és gyakorlati oktatás követi a változásokat, minden évben újabb-és újabb információkkal, gyakorlati programokkal bővül. A képzésben részt vevők elhivatottak, továbbképzéseken vesznek részt, részei a megújulási folyamatnak.

Az elméleti oktatás során színvonalas szakmai demonstrációk szervezése is történik, neves hazai is külföldi előadókkal, akik több évtizede támogatják a Práter-utcai szakképzést. A tananyag szemléltetést szakmai filmekkel, digitalizált órai anyagokkal, demonstrációs modellek segítségével, konstruktív módszerekkel végzik felsőfokú végzettséggel, szakmai és több évtizedes tanítási gyakorlattal, rendelkező fogtechnikus mester szaktanárok.

A fogtechnikus tanulóink a képzés alatt szakmai konferenciákon és kongresszusokon kedvezményes belépőjegyek megvásárlásával vehetnek részt, a szakkönyvek beszerzése is kedvezményes áron történik.

A fogtechnikus szakmaterület számítógépes tervező és gyártó programokkal bővül az ezredforduló óta. Ezért iskolánkban CAD/CAM tervező és scannelő rendszerek telepítése történt meg, ami már a szakmai oktatás részét képezi.

Práter utcában folyik a legrégebben fogtechnikus képzés Magyarországon, közel 55 éves szakmai múltunk van. A képzés országosan és nemzetközileg is elismert. Tanulói létszámunk ezért minden évben magas, a túljelentkezés többszörös. Tehetséges, kreatív, innovatív diákjaink vannak, akik minden magyar és nemzetközi versenyen az elsők között vannak.  2016 szeptemberében egy új oktatási program szerint kezdtük a tanévet, mint ami a teljes magyar szakképzésben is megtörtént.

Végzős diákjaink jelentős többsége nagyon jó elhelyezkedési lehetőségek között válogathat, részt vesznek a fogtechnikai laboratóriumok, praxislaborok, fogászati klinikák mindennapi munkájában, részeivé válnak a magyar és külföldi páciensek ellátásának, többek között a fogászati turizmus keretei között is.

“Adott anyagból a gondolkodásmód dönti el, hogy ki, mit profitál belőle”

ÉRDEKEL, JELENTKEZEM A TANÉVRE.