Kreatív fotográfus

A szakma azonosító száma: 5 0213 16 08

Kifutó rendszerben: Fotográfus és fotótermék- kereskedő (OKJ 54 810 01)

Képzés típusok

2020 szeptembertől:

Kreatív fotográfus

  • 2 éves iskolai rendszerű nappali
  • 2 éves iskolai rendszerű felnőtt

Kreatív fotográfus képzési és kimeneti követelmények
Kreatív fotográfus programterv

Rövid leírása

A leendő fényképész a képzés során magas szinten elsajátítja a felvétel- és kidolgozástechnikát, megismerkedik a fotográfia történetével. A legkülönbözőbb helyzetekben segíti őt az etika, a fotójog ismerete a biztonságos eligazodásban. Az alapfokú művészettörténeti és szakrajz ismeretek hozzájárulnak a vizuális képzettségéhez. Az alapfokú szakmai angol nyelv elsajátítása elősegíti a szakcikkek megértését.

A szakképzett fényképész lehetőségei

  • A tanulmányok elvégzése után az üzleti szféra számára készít felvételeket az alkalmazott fotográfia részterületein (reprodukció, makrofelvétel, tárgyfotó, csendéletfotó, műszaki felvétel készítés, építészeti külső, és belső felvételt készítés, épített és természetes környezetet fotografálás, reklámfotó, divatfotó különböző reklámanyagokhoz, prospektusokhoz, termékismertetőkhöz), képes a megrendelő igényeinek megfelelő, kreatív megoldásokkal kivitelezett munkát készíteni.
  • A lakossági szolgáltató fényképezés területein (műtermi portré és személyfényképezés, külső helyszínen készített portré, esküvői felvételek, ünnepségek, rendezvények, gyermek fotózás, tabló és csoportkép készítés ) a megrendelővel egyeztetett elvárásokat kielégítő, minőségi képeket készít, kidolgoz, és a kívánt formában és mennyiségben átad.
  • Megfelelő irányultság, érdeklődés esetén a sajtó munkatársaként (fotóriporterként) kulturális, politikai, művészeti, társadalmi riportfelvételeket, dokumentációt, esszét, szociofotót készít.
  • Művészi elképzeléseinek megvalósításaként megrendezett és experimentális fotográfiát készít, képi üzeneteket, narratívákat fogalmaz meg, kreatív ötlethez fotográfiát, fotóillusztrációt készít. Képes tudatos fotográfusi tervezői munkát végezni.
  • Képesítése feljogosítja egy üzlet/telephely/szalon szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatban felmerülő feladatok ellátására. Fotótermékek értékesítésével is foglalkozhat, tájékoztatást tud adni a szolgáltatásokról, kidolgozza a hagyományos filmes és a digitális munkákat.

ÉRDEKEL, JELENTKEZEM A TANÉVRE.